Nico Oudhof (1968) heeft ruim 20 jaar een fascinatie voor het Westfront. Door de jaren heen heeft hij alle sectoren in Vlaanderen en Frankrijk bezocht. Steeds weer probeert hij buiten de platgetreden paden nieuwe interessante plekken te vinden die getuigen van de strijd en het frontleven. Op zijn reizen neemt hij een selectie van zijn documentatie mee, zodat de reisgenoten zich ook onderweg kunnen verdiepen in de geschiedenis en de te bezoeken locaties.

De laatste jaren publiceert Nico ook over de Eerste Wereldoorlog. Zo schrijft hij voor het wielerblog Hetiskoers! over wielrennen en WO1, zoals over het parcours van de Tour de France 2014, 2015 en ongetwijfeld 2016.

http://hetiskoers.nl/author/nico

Ook heeft hij in opdracht van het Vlaamse wielerblad Etappe geschreven over Belgische vluchtelingen en geïnterneerde militairen en hun betekenis voor het Nederlandse baanwielrennen. Hij sprak op 7 juli 2014 op een paneldiscussie in het In Flanders Fields-museum te Ieper.

http://www.wielermuseum.be/publicaties/etappe

Daarnaast mocht hij Elseviers Buitenlandchef Robbert de Witt op een van zijn reizen begroeten; in de Special van Elsevier van juni 2014 verscheen over deze reis een 8 pagina's full colour verslag.

http://www.elsevierexclusief.nl/elsevier-onze-eerste-wereldoorlog.html

Voor het tweede achtereenvolgende jaar was Nico Tourgast in De Nieuws BV op Radio 1 waar hij werd bevraagd over de Tour de France en de relatie met de Eerste Wereldoorlog. Een van de twee interviews is terug te luisteren (en te zien) op onderstaande link bij de aflevering van 7 juli 2014.

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/317781.html

http://www.denieuwsbv.nl/Singleview.12739.0.html

Ook leuk om te luisteren is http://www.telstar-online.nl/nieuws/actueel/40646/-audio-nico-oudhof-over-reizennaarwo1-nl?redir Te kopieren in de adresbalk.

Tenslotte is het leuk om te melden dat Nico de afgelopen jaren bij de Touretappes door België en Noord Frankrijk Maarten Ducrot dagelijks mag voorzien van achtergrondinformatie bij de Touretappes dat wordt verwerkt in het live commentaar.

UA-46879884-1