Ook plezierig:

  • Cambrai
  • Compiègne
  • Soissons
  • Lunéville
  • Baccarat
  • Colmar 

Hotels en restaurants zijn in België en Frankrijk eigenlijk nooit een probleem om te vinden. In sommige wat minder dichtbevolkte gebieden kan het voor mensen die meer op luxe gesteld zijn wat lastig wezen om een 4 sterrenhotel of meer te vinden maar een bed en een goede maaltijd is nergens een probleem.

Onderstaand een aantal mogelijke pleisterplaatsen:

 

Ieper: hier is men van alle markten thuis, van B&B tot 5* hotels. Verwacht mag echter worden dat tussen 2014 en 2018 reserveren noodzakelijk is, als er al bedden zijn. Kortrijk, een geweldige studentenstad, is een prima alternatief. Net als Lille wat voor velen als verrassing een prachtige binnenstad bezit.

Artois en Somme: in deze streek vindt men mooie stadjes als Arras, Béthune, Albert en Péronne. Arras kent luxere hotels, de overige plaatsen zijn wat meer provinciaal. De studentenstad Douai, iets minder centraal, is bijzonder plezierig met een uitstekend en betaalbaar restaurant, Le petit Nicolas

Chemin des Dames en Champagne: Reims heeft alles en er nog iets lekkers bij te drinken ook. Laon is een prachtig stadje bovenop een heuvel (montagne couronnéemet ook een bijzondere katheraal. Het Duitse hoofdkwartier zat hier vroeger. Wellicht dat dat ook wat zegt.

Argonne: een beproefd hotel is het onderstaande Hotel du Commerce in Aubréville. Mr et Mme Labrosse bestieren daar een prachtig plattelandshotel met alles wat je daar van mag verwachten; nette kamers, Frans ontbijt en een prima 4-gangendiner overgoten met wijnen van de Côte de Meuse. Mme Labrosse is van origine nederlandse.

 

Verdun: Verdun heeft alles. Punt.

Lotharingen: Hier is overnachten iets minder centraal maar de stad Nancy maakt alles goed. Keuze te over en de stad zelf is het bezoeken meer dan waard. Toul en Bar le Duc zijn mooie maar minder luxe alternatieven.

Vogezen en Elzas: Ook hier is een goede accommodatie geen enkel probleem. Luxe te over en de tafels zijn fameus goed. Het regent hier Michelinsterren. En uitstekende, minder luxe verblijfplaatsen zijn er te over.

Al naar gelang uw wensen kunnen we afspraken maken over prijsniveau, reisafstand en andere zaken. Ook hier geldt: we kunnen uw reis op maat bieden.

 

 

 

 

 

 

UA-46879884-1